Oturum Aç / Üye Ol



Üye kodunuzu girip Gönder butonuna tıklayınız. Henüz şifre belirlememiş iseniz, yeni bir şifre oluşturulacaktır. Belirlenmiş bir şifreniz varsa bu şifreniz veya yeni oluşturulan şifreniz üye bilgilerinizde yer alan ePostanıza gönderilecektir.


Oturum Aç

T.C ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANELERİ ÜYELİK KURALLARI:

1. Üye olan kullanıcıların üyeliği Üsküdar Belediyesi bünyesindeki tüm kütüphanelerde geçerlidir.

2. Çocuk kütüphaneleri dışındaki kütüphanelere üyelik oluşturmak isteyen kullanıcılar ilkokul 2.sınıf ve üzeri olması gerekmektedir.

3. 15 gün süreyle 2 adet kitap ödünç alınabilmektedir. Çocuk kütüphanelerine üye olan çocuk kullanıcılar (0-16 yaş) 6 adet kitap alabilirler. Başvuru kaynakları (ansiklopedi, sözlük, rehber, atlas, harita v.b.) ödünç verilmemektedir. Ödünç alınan materyallerin ödünç alındıkları kütüphaneye iade edilmesi gerekmektedir.

4. Kütüphaneye üye olan kullanıcılar kutuphane.uskudar.bel.tr adresine kullanıcı adları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Üsküdar Belediyesi bünyesindeki tüm kütüphanelerde katalog taraması yapabilir, ödünç aldığı ve iade ettiği kitapların takibini yapabilir, aldığı kitapların süresini uzatabilir, kitap ayırtabilir, çevrimiçi katalogdan faydalanabilir ve rezervasyon sistemi ile hizmet veren kütüphanelere rezervasyon yaptırabilir. (Kullanıcı adı: Kimlik numarası Şifre: Şifrenizi bilmiyorsanız Şifremi Unuttum/Belirlemedim bağlantısından şifrenizi alabilirsiniz.)

5. Ödünç alınan materyaller zamanında kütüphaneye iade edilmediği, kaybedildiği ya da herhangi bir zarar verildiğinde ve bedeli ödenmediği takdirde öğrencinin kütüphaneden materyal alma hakkı, materyalin bedeli ödeninceye kadar geçici olarak engellenir.

6. Kütüphane çıkışında ödünç alınmak istenen kitaplar kütüphane görevlisine kaydettirilerek ödünç alınır. Ödünç alma işlemi yapılmamış kütüphane materyali dışarı çıkarılmamalıdır.

7. Kütüphane içinde meydana gelebilecek her türlü disiplinsiz ve kural dışı davranışlarda, kitap ve kütüphane kaynaklarına yönelik yıpratıcı uygulamalarda bulunan kişiler hakkında kütüphane yönetimi tarafından tutanak tutularak gerekli hukuki işlem başlatılır. Bu gibi durumlarda söz konusu kişilerin kütüphane kullanım hakları kısıtlanacaktır.

8. Kütüphaneye üye olmak isteyen kullanıcılar Üsküdar Belediyesi’ne ait Kişisel verilerin Korunması Politikası ve Aydınlatma Yükümlülüğünü kabul etmiş sayılır. İlgili KVKK metnine Üsküdar Belediyesi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.